Traccia is het opleidingsinstituut van Acumen

De kennis en ervaring, die binnen Acumen is opgedaan voor het leveren van haar producten en diensten, heeft geresulteerd in een Best Practice. De werkwijze en methode & technieken die hieraan ten grondslag liggen zijn vastgelegd bij Traccia en omgezet in een leergang en een aantal masterclasses. De Best Practice wordt gebruikt door de consultants van Acumen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Traccia is opgericht om zowel de Acumen consultants op te leiden als iedere professional die deze opleidingen wil benutten om beter te presteren.

Achtergrond

Grote gegevensverwerkende organisaties hebben een hoge graad van automatisering nodig. Daarom is de aansluiting tussen business en IT cruciaal voor het voortbestaan van deze zogenaamde digitale organisaties. De afgelopen jaren is deze aansluiting extra van belang geworden omdat de omgeving van de organisatie steeds complexer wordt en de veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen. IT-ontwikkelingen zijn in toenemende mate de aanleiding van deze verandering.

De business engineer is bij uitstek de persoon die deze verandering initieert, begeleidt en implementeert in de organisatie. De opleidingen van Traccia geeft de benodigde bagage voor het vervullen van deze rol. Een aantal masterclasses zijn specifiek gericht op het management van de business engineer, zodat deze in staat is de rol op een effectieve manier aan te sturen. Een belangrijk aspect van de opleidingen is dat de business engineer niet alleen leert hoe beter te functioneren, maar ook hoe collega’s te coachen en hoe de business te begeleiden.

Voor het goed kunnen opnemen en verwerken van de behandelde materie is minimaal een HBO denkniveau vereist. Daarnaast is het van belang dat je minimaal 2 jaar hebt gewerkt als business engineer en minimaal 5 jaar werkervaring hebt. De opleiding is gericht op samenwerking en interactie. Daarom bestaat het minimale aantal deelnemers uit 10 personen. Bij onvoldoende inschrijving wordt de opleiding uitgesteld.

Ontmoet onze trainers

Paul Veerkamp

Partner

Paul is een ervaren managementconsultant, die sinds 1992 werkzaam is in de financiële dienstverlening. De laatste jaren als bedrijfsarchitect, maar hij heeft ervaring met het volledige Acumen portfolio.

Paul is een oorspronkelijke denker, die voor bijna elke situatie een nieuwe invalshoek aanbrengt. Als architect bewaakt hij de samenhang en behoudt hij overzicht. Hij brengt partijen bij elkaar.  

Wouter Fioole

Trainer

Wouter heeft zijn ruime ervaring opgedaan bij diverse financiële dienstverleners, veelal werkend op het grensvlak tussen business en ICT.

Volgen van onze opleidingen?

Heb je interesse in één van onze opleidingen? Neem dan
contact met ons op via admin@traccia.nl.